Εισαγωγικό Τμήμα Κυψέλης


Έναρξη:
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019


Ώρες σεμιναρίου:
Κάθε Σάββατο από 12.00 έως 14.00 (1o Έτος) &
15.00 – 17.00 (2ο Έτος)


Διάρκεια:
Από Οκτώβριο 2019 έως Ιούνιο 2020

Φωτογραφία: Μαρία Τάσση

 

Η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές, συνεχίζει το κύκλο μαθημάτων στην ιστορική γειτονία της Κυψέλης και συγκεκριμένα στο κτίριο της Δημοτικής αγοράς. Ο χώρος του ιστορικού κτιρίου της Αγοράς έχει μεταμορφωθεί σε μια νέα πλατφόρμα δημιουργίας, φιλοξενώντας εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, σεμινάρια φωτογραφίας,δημιουργικά εργαστήρια, κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης.

To εισαγωγικό τμήμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να εξοικειωθούν με την φωτογραφική τους μηχανή, ως μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής τους αισθητικής και ύφους.

Οι στόχοι του μαθήματος είναι:
– Η εξοικείωση με την φωτογραφία ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
– Η εκμάθηση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών και φωτογραφικών αξιών, με έμφαση στον σωστό χειρισμό του φωτός και της σύνθεσης στο κάδρο.
– Η ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τους σημαντικότερους φωτογράφους.
– Η καλλιέργεια της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης.
– Φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη και ταξιδιωτική φωτογραφία (μία φωτογραφική εξόρμηση τον μήνα) βάσει συγκεκριμένων θεμάτων / ασκήσεων (διαδικασία προετοιμασίας, επίλυση τεχνικών και θεωρητικών θεμάτων κατά την διάρκεια της λήψης).
– Δημιουργία συγκεκριμένου φωτογραφικού project με θέμα τη γειτονιά της Κυψέλης.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο.

Το θεωρητικό σκέλος του βασικού προγράμματος είναι μία φορά την εβδομάδα διάρκειας δύο ωρών (Σάββατο 12.00-14.00) και μία φωτογραφική εξόρμηση (1 φορά τον μήνα)