Έναρξη:
Δευτέρα 02 Οκτωβρίου
(Δυνατότητα συμμετοχής και μέσω web)

Ώρες σεμιναρίου:
Κάθε Δευτέρα, Τρίτη
19:30 έως 21:30 ή Σάββατο 10.30 έως 12.30

Διάρκεια:
Από Οκτώβριο 2023 έως Ιούνιο 2024

Φωτογραφία: Ανδρέας Τσακανίκας

Σημείωση: Σε όλα τα μαθήματα θα υπάρχει δυνατότητα συμμέτοχης και μέσω Skype.

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να εξοικειωθούν με την φωτογραφική τους μηχανή, ως μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής τους αισθητικής και ύφους.
Οι στόχοι του μαθήματος είναι:

  • Η εξοικείωση με την φωτογραφία ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
  • Η εκμάθηση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών και φωτογραφικών αξιών, με έμφαση στον σωστό χειρισμό του φωτός και της σύνθεσης στο κάδρο.
  • Η ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τους σημαντικότερους φωτογράφους.
  • Η καλλιέργεια της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης.
  • Φωτογραφία στην πράξη I: Φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη και ταξιδιωτική φωτογραφία (μία φωτογραφική εξόρμηση τον μήνα) βάσει συγκεκριμένων θεμάτων / ασκήσεων (διαδικασία προετοιμασίας, επίλυση τεχνικών και θεωρητικών θεμάτων κατά την διάρκεια της λήψης).
  • Επεξεργασία εικόνων μέσω photoshop.

Οι φωτογραφικές μας Διαδρομές έχουν ως αφετηρία τον ίδιο τον συμμετέχοντα και ανοίγουν τον δρόμο για το ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας.
Ο σχεδιασμός των μαθημάτων έχει ως κύριο στόχο την απόκτηση όλης της απαραίτητης γνώσης γύρω από την φωτογραφία ως μορφή τέχνης, ώστε αυτή να αποτελέσει μέσο έκφρασης και ανάπτυξης προσωπικού ύφους. Παράλληλα η εξατομικευμένη εκπαίδευση γύρω από τον μαθητή, οι ανάγκες του και ο φωτογραφικός του χαρακτήρας, αποτελούν βασικό πυλώνα των μαθημάτων.
Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο.
Το θεωρητικό σκέλος του βασικού προγράμματος είναι μία φορά την εβδομάδα διάρκειας δύο ωρών και φωτογραφία στην πράξη μία φορά τον μήνα (φωτογραφική εξόρμηση).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερο έτος