Εδώ θα βρείτε μια λίστα με συχνές ερωτήσεις για εμάς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φωτογραφική ομάδα Διαδρομές, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Τι είναι οι Διαδρομές;

Η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές δημιουργήθηκε μέσα από την συνάντηση, τι άλλο, των διαδρομών ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για την τέχνη και την φωτογραφία ειδικότερα. Η ομάδα δρα μέσω εκθέσεων, οδοιπορικών και φωτογραφικών συναντήσεων τα τελευταία 5 χρόνια.

Χρειάζεται να έχω φωτογραφική εμπειρία για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια;

Όχι, δεν χρειάζεται. Τα μαθήματα είναι έτσι σχεδιασμένα, για να μπορούν να τα παρακολουθήσουν και οι απόλυτα αρχάριοι με την φωτογραφία. Αρκεί μόνο η αγάπη και ο ενθουσιασμός για το μέσο.

Δεν έχω φωτογραφική μηχανή προς το παρόν, αλλά μου αρέσει να τραβάω με το κινητό. Μπορώ να παρακολουθήσω τα σεμινάρια;

Φυσικά. Πολλοί μαθητές χρησιμοποιούν αρχικά το κινητό και αργότερα αγοράζουν φωτογραφική μηχανή, αν εφόσον το επιθυμούν. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η προσωπική βελτίωση πάνω στην φωτογραφία, ανεξαρτήτως μέσου.

Έχω αγοράσει μία φωτογραφική μηχανή, αλλά δεν ξέρω να την χειρίζομαι καλά. Θα μπορέσω να μάθω να την χειρίζομαι μέσα από τα σεμινάρια;

Nαι. Ο σκοπός των σεμιναρίων πέρα από την επαφή και την εμβάθυνση στη φωτογραφία σαν τέχνη, είναι και η παράλληλη εξοικείωση με το φωτογραφικό μέσο. Για αυτό τον λόγο θα διοργανώνονται φωτογραφικές εξορμήσεις σε μηνιαία βάση, με σκοπό την τεχνική βελτίωση και εντοπισμό λαθών, σε πραγματικές συνθήκες φωτογράφισης.

Πως μπορώ να λάβω μέρος στα σεμινάρια και πιο το κόστος αυτών;

Χρησιμοποιώντας την φόρμα εγγραφής και με απλά βήματα, γίνεσαι μέλος της ομάδας μας και έτοιμος να παρακολουθήσεις το σεμινάριο που δήλωσες. Μετά την εγγραφή θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για τις λεπτομέρειες. Το κόστος των σεμιναρίων μπορείς να το μάθεις επικοινωνώντας μαζί μας. Θα διαπιστώσεις ότι είναι προσαρμοσμένο στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς.

Από πόσα άτομα θα αποτελείται το τμήμα;

Τα σεμινάρια βασίζονται πάνω σε εξατομικευμένη φιλοσοφία εκμάθησης. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι στα πολυπληθή τμήματα, ο μαθητής δεν παίρνει ολοκληρωμένες γνώσεις και μένει με απορίες. Για αυτό το λόγο, θα προσπαθήσουμε τα τμήματα να μην ξεπερνάνε τα 15 άτομα.

Θεωρώ ότι είμαι προχωρημένος με την φωτογραφία και έχω παρακολουθήσει ήδη κάποια σεμινάρια. Θα πρέπει να ξεκινήσω από το πρώτο έτος;

Όχι. Θα μιλήσουμε κατ’ ιδίαν και θα βρούμε το κατάλληλο επίπεδο εκπαίδευσης που σου ταιριάζει.

Διάβασα ότι το μάθημα της επεξεργασίας εικόνας είναι μέσα στην τιμή των σεμιναρίων. Ισχύει;

Ναι ισχύει. Παρ’όλο που το μάθημα γίνεται σε ξεχωριστό δίωρο, συμπεριλαμβάνεται μέσα στην τιμή.

Τι είναι το Common Routes Project και πως μπορώ να λάβω μέρος σε αυτό;

To Common Routes Project αποτελεί ξεχωριστό αλλά ταυτόχρονα και άμεσα συνδεδεμένο μέρος της φωτογραφικής ομάδας Διαδρομές. Αφετηρία του είναι η επίσκεψη σε χώρες του εξωτερικού και η φωτογραφική αποτύπωση αυτών, κάτω από ένα κοινό πρίσμα, με τελικό σκοπό την έκθεση του φωτογραφικού αποτελέσματος. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και φιλοσοφία του project, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας. Τα μέλη του Common Routes Project τροφοδοτούνται αποκλειστικά από όσους είναι ήδη μέλη της φωτογραφικής ομάδας Διαδρομές.

Τα workshops είναι μέσα στην τιμή των σεμιναρίων; Αν όχι ποιο το κόστος αυτών;

Η φιλοσoφία των workshops, είναι η φωτογραφική εξειδίκευση πάνω σε συγκεκριμένους τομείς της φωτογραφίας. Στα workshops μπορούν να συμμετάσχουν και ενδιαφερόμενοι εκτός της ομάδας μας και το κόστος θα ανακοινώνεται στο ανάλογο χρονικό διάστημα πριν την διεξαγωγή του. Το κόστος αυτού δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα σε αυτό των σεμιναρίων, αλλά οι μαθητές καθώς και τα παλιότερα μέλη της ομάδας μας, έχουν ειδική έκπτωση.