Έναρξη:
Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022
(Δυνατότητα συμμετοχής και μέσω web)

Ώρες σεμιναρίων:
Πρώτο Έτος | 11.00-13.00
Δεύτερο Έτος | 11.00-13.00
Τρίτο Έτος (Project): 13.30-15.30

Διάρκεια:
Από Οκτώβριο 2022 έως Ιούνιο 2023

Φωτογραφία: Μαρία Τάσση

Η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές, συνεχίζει το κύκλο μαθημάτων στην ιστορική γειτονία της Κυψέλης και συγκεκριμένα στο κτίριο της Δημοτικής αγοράς. Ο χώρος του ιστορικού κτιρίου της Αγοράς έχει μεταμορφωθεί σε μια νέα πλατφόρμα δημιουργίας, φιλοξενώντας εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, σεμινάρια φωτογραφίας,δημιουργικά εργαστήρια, κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης.

Αναλυτικά:

To Εισαγωγικό τμήμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να εξοικειωθούν με την φωτογραφική τους μηχανή, ως μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής τους αισθητικής και ύφους.

Οι στόχοι του μαθήματος είναι:
– Η εξοικείωση με την φωτογραφία ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
– Η εκμάθηση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών και φωτογραφικών αξιών, με έμφαση στον σωστό χειρισμό του φωτός και της σύνθεσης στο κάδρο.
– Η ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τους σημαντικότερους φωτογράφους.
– Η καλλιέργεια της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης.
– Φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη και ταξιδιωτική φωτογραφία (μία φωτογραφική εξόρμηση τον μήνα) βάσει συγκεκριμένων θεμάτων / ασκήσεων (διαδικασία προετοιμασίας, επίλυση τεχνικών και θεωρητικών θεμάτων κατά την διάρκεια της λήψης).
– Δημιουργία συγκεκριμένου φωτογραφικού project με θέμα τη γειτονιά της Κυψέλης.

————————————————————————————————————-

Το Δεύτερο έτος των μαθημάτων απευθύνεται σε όσους κατέχουν τις βασικές γνώσεις, τόσο στους τεχνικούς όσο και θεωρητικούς κανόνες της φωτογραφίας και επιθυμούν να εμβαθύνουν, αλλά και να διευρύνουν τους φωτογραφικούς τους ορίζοντες. Τα μαθήματα θα επικεντρωθούν στους εξής τομείς:

– Ανάπτυξη της προσωπικής αισθητικής, οπτικής αντίληψης και ύφους.
– Καλλιέργεια κριτικής σκέψης και ανάλυσης εικόνων βάσει φωτογραφικών αξιών και εννοιών.
– Νέες τάσεις στην καλλιτεχνική φωτογραφία μέσα από την παρουσίαση portfolios σύγχρονων φωτογράφων.
– Φωτογραφία στην πράξη ΙΙ: Φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη και ταξιδιωτική φωτογραφία (μία φωτογραφική εξόρμηση τον μήνα).
– Εμβάθυνση και ανάλυση σε συγκεκριμένες θεματολογίες βάσει του προσωπικού ύφους του κάθε φωτογράφου.

————————————————————————————————————-

Το Τρίτο έτος των μαθημάτων των μαθημάτων απευθύνεται σε προχωρημένους μαθητές, που κατέχουν τις βασικές γνώσεις πάνω στη φωτογραφία και επιθυμούν να εμβαθύνουν, αλλά και να διευρύνουν τους φωτογραφικούς τους ορίζοντες. Οι μαθητές του τμήματος θα έχουν και την ευκαιρία να ασχοληθούν με διάφορες θεματικές αλλά και προσωπικά θέματα.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο.

————————————————————————————————————-

Γενικές Πληροφορίες:

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο.

Το θεωρητικό σκέλος του βασικού προγράμματος είναι μία φορά την εβδομάδα διάρκειας δύο ωρών, κάθε Σάββατο, καθώς και μία φωτογραφική εξόρμηση (1 φορά τον μήνα).